woensdag 21 augustus 2013

Vakantie 2013

De afgelopen jaren zijn we niet verder geweest dan Oostende en de Wadden. Met vrienden (Indra) hebben we afgesproken om als de wind goed staat naar de Kanaaleilanden te varen.
Net voordat we op vakantie willen gaan krijgen we te horen dat de geruime tijd geleden bestelde bimini toch nog geplaatst kan worden. In eerste instantie hadden we zoiets van doe het maar van de winter want het meeste goede weer zullen we nu onderhand wel gehad hebben.
Na drie uur het dek ontdaan te hebben van de restanten van duivenstr.... En vogelp....vertrekken we naar de vliet alwaar we aan de palen gaan liggen. De volgende ochtend vroeg eruit en naar Steenbergen gevaren. Om half negen kwam de zeilmaker en anderhalf uur later stond hij erop.
Tegelijkertijd vroeg onze dochter om even op de kleinzoon te passen. Dat is geen straf en zo sloegen we twee vliegen vliegen in een klap. De bimini heeft die dag al dienst gedaan. Voor de zon en later voor het beetje regen tijdens de bbq.
Zaterdag zijn we naar het Veerse Meer gevaren maar door het mooie weer waren alle (voor ons bereikbare ligplaatsen qua diepgang) bezet en aan een 20 of 28 voeter afmeren leek ons ook niet z'n goed idee. Uiteindelijk maar naast en Linssen Grand Sturdy 500 die daar niet echt blij mee was en vroeg waarom we de haven niet ingingen. Na een kwartier zei hij buurman wij gaan en ging 200 meter verderop weer voor anker. Hier hebben we gewacht op onze vrienden.
Zondag naar Vlissingen gevaren en niet verder gezien de zw 5 a 6. Maandag naar Oostende zeilend en dinsdag naar Boulogne, motorzeilend gevaren. Woensdag de bimini erop en een rustdag in Boulogne. Het mooie weer was en is nog niet op.

0 reacties:

Een reactie posten