vrijdag 28 mei 2021

Van winterstalling tot winterstalling

Het is januari 2019 en we zijn alweer een paar dagen op de boot (op de wal) geweest. Dan is het in februari nog een paar dagen achterelkaar mooi weer en ligt de boot weer klaar om het water in te gaan. Omdat de voorspellingen niet veel goeds aangeven laten we de boot nog bijna drie weken langer op de kant staan.
Als het veel regent en er een gure wind staat is het geen fijn vertoeven aan boord en zeilen erop zetten al helemaal niet.
Als er dan een periode van beter weer aan zit te komen gaat de boot het water in.
Het dek goed afdoen, de zeilen erop en binnen weer opfrissen.
De lange inslingertocht van de vereniging valt dit jaar laat en dan zouden we de verjaardag van onze kleindochter missen. We besluiten daarom met de On Y Va en de Pronto om zelf maar een tocht te organiseren. Het is een gezellige tocht maar we komen door het weer niet verder dan Oostende. We blijven hier een paar dagen liggen en gaan dan Zeeland weer in en via Steenbergen weer terug naar Noordschans.
Dan volgen er nog een paar weekenden op het Hollands Diep en het Haringvliet en breekt de "grote" vakantieperiode aan maar weer laat het weer het niet toe om comfortabel over te steken en komen we weer niet verder dan Oostende.
In september ga ik met een paar vrienden nog een week zeilen en kunnen we zowaar Dover aanlopen.
Rond half oktober besluiten we de boot maar weer winterklaar te gaan maken en maken we een begin met spullen uit de boot mee naar huis te nemen. Gaan de zeilen eraf en gaat de boot een van de laatste dagen in oktober de wal weer op.
Ik ga nog een paar keer kijken en neem nog enkele kleine zaken mee naar huis.
Dan breekt het nieuwe jaar weer aan maar voor klussen aan de boot is het geen weer.
Het is inmiddels half maart en ik ben drie dagen aan boord geweest om te klussen. Gezien de drukte op het parkeerterrein met gestalde boten en klussers ga ik niet in het weekend maar door de week. Het is dan een stuk rustiger.
Normaal heb ik om deze tijd al het klussen gedaan, ligt de boot in het water en ben ik bezig met het erop zetten van de zeilen.
Nu ook het Coronavirus de kop op steekt is het met het klussen nog meer oppassen geblazen. Afstand bewaren is voor veel mensen nog moeilijk.
Het is dan ook de eerste week in april als de boot weer het water ingaat en zijn plekje in de haven weer heeft gekregen

0 reacties:

Een reactie posten