zondag 8 juli 2018

Londen

We liggen voor een week in Limehouse Basin. Een haven net voor St Catherines Dock. Deze haven is goed beschut en de liggelden zijn iets vriendelijker dan St. Catherines Dock. We hebben een ligplaats dicht bij de uitgang gekregen? Vlak bij de haven is er een Tesco (supermarkt) en ligt een metro station. Hier zit je aan de rand van zone 2 wat weer goed is voor het reizen per metro naar het centrum (zone 1). De eerste dag blijven we lekker aan boord zitten, spoelen het zout van de boot af en genieten van de nieuwe omgeving.
We verdiepen ons in het metrosysteem. We kunnen met onze bankpas contactloos kaartjes kopen en als je met dezelfde pas weer uitlogt wordt er bijgehouden hoeveel ritjes je die dag gemaakt hebt. Er wordt volgens de informatie nooit meer dan 8 Pond per dag afgeschreven (de maximale openbaar vervoer kosten per dag). Een kaart is iets goedkoper maar dan moet je ook nog een speciale kaart voor kopen. Zoiets als bij ons de OV kaart. Het inchecken met de pinpas is makkelijker dus daar kiezen we voor. Hetzelfde als bij ons moet iedere reiziger dan wel beschikken over een eigen pas.
Woensdag gaan we Londen verkennen en nemen een kijkje bij de Tower bridge, het Monument, de foodmarket en via de London bridge weer terug. Onderweg drinken we op een terrasje voor de ingang van een kerk een kop koffie bij een koffiewagentje. De koffie is goed en betaalbaar. Als we gebruik willen maken van het toilet worden we de kerk in gewezen. Hier was inderdaad een bruikbaar toilet aanwezig.
Op de foodmarket kijken we onze ogen uit. Het lijkt wel voor niets. Bij elk kraampje staat een forse rij. Er is van alles. Je kunt het niet opnoemen of het staat er. Van fish en ships, tapas, Franse kaas, Chinees, Spaans, een hamburger of een Duitse worst.
Donderdag blijven we aan boord en doen we klusjes aan boord. Scharnieren smeren, reserve jerrycans diesel overgieten in de tank, watertank vullen. We doen tevens de was.
Nu Nederland niet met het WK meedoet zijn we voor de Belgen. Vanavond speelt België weer en willen we de wedstrijd toch zien. We hebben een laptop aan boord en met een klein programmaatje PCTV kunnen we kijken. PCTV kost 19,95 heeft een kleine antenne met USB aansluiting en haalt in elk gewenst land de vrije tv-zenders op je scherm (geen commerciële zenders). Je hebt er geen internet voor nodig en we hebben het al jaren aan boord. In Nederland hebben we het veel gebruikt maar toen we in Spanje en Portugal waren niet. Nu hebben we het ook in Nieuwpoort en in Londen gebruikt en het werkt perfect.
Vrijdag is weer een dag om erop uit te trekken. Wederom hebben we prachtig weer. We nemen de ondergrondse naar Piccadily Circus en lopen door Coventry Street de Chinese wijk in. Na een paar afslagen zien we aan het soort "winkels" dat we in Soho lopen. We lunchen in een steakrestaurant en gaan via Regent Street terug naar de ondergrondse. We merken goed dat de spits op gang is gekomen want het is een drukte van jewelste.
Weer aan boord blijkt de afvoer van de afwasbakken verstopt te zitten. Bij nader onderzoek blijkt de slang op twee punten geknikt te zijn en niets meer door te laten. Op zoek naar een nieuwe slang bij een boot onderdelen winkel in het centrum blijkt dat ze er geen hebben in de juiste dikte. We kopen twee slangenklemmen en zetten die over de knikken zodat er een opening blijft waardoor de afvoer weer werkt. Bij een volgende haven maar uitkijken naar een nieuwe slang. Op zoek naar de slang zitten we dicht bij Notting Hill. We lopen door Portobello Road waar de film van Hugh Grant en Julia Robberts is opgenomen. De bookshop is nu een giftshop geworden. De straat op zich is een grote toeristenmarkt erg lang met ontzettend veel toeristen. Hier willen we zo snel mogelijk weer weg en lopen door de woonwijk. Een huis hier (in een rijtje) kost 6,9 miljoen pond. We zien een ander stuk Londen.
De twee laatste dagen doen we rustig aan zorgen dat de boot weer op orde komt voor het vervolg van de tocht.
Gezien het mooie weer van de afgelopen week moeten de musea, musical of bezienswaardigheden maar wachten tot een volgend bezoek aan Londen. Met dit warme weer hebben we geen zin om in een lange rij te staan.
Morgenmiddag gaan we met het late tij weer terug naar Queensborough. Hier komen we rond middernacht aan en bij het volgende tij woensdag heel vroeg naar Harwich of Lowestoft afhankelijk van de wind.


Verstuurd vanaf mijn iPad

0 reacties:

Een reactie posten