donderdag 21 mei 2015

Portugese noord.

Ja hoor, vorig jaar hebben we er vaak naar uitgekeken. De Portugese noord. Helaas toen niet zo vaak gekregen als we graag wilden hebben. Voor de weg terug kan ik dat niet echt gebruiken en wat zien we. Hij bestaat echt. Nu is het geen straf maar de planning klopt niet meer.
Vanaf A Proba do Caraminal wilden we naar de volgende Ria. Maar dat zit er vermoedelijk niet meer in. Een vriendin moest weer terug naar huis en daarom zijn we overgestoken naar Vilagarcia. Omdat daar een treinstation is en de aansluiting met het vliegveld in Santiago do Compostela beter is. We dachten dat er geen busverbinding van hier mogelijk wasIn de ochtend hebben we onze opstapper tot het station begeleid en, na een laatste kop koffie in de restauratie, uitgezwaaid. Inmiddels vernomen dat ze weer goed thuis is aangekomen.
Daarna zijn we heerlijk terug gezeild.
Vandaag een stukje gaan wandelen en bij het busstation uitgekomen. Wat blijkt ook vanaf hier kun je met de bus naar Santiago do Compostela.
We liggen nu klaar om noordelijker te komen. Wachtende op de juiste mix van golven en een gedoceerde wind. Als het kan dan ook nog niet uit noord of noord oost.
Het weerbeeld laat de eerste dagen nog geen gaatje zien dat voor ons acceptabel is.
a Proba do Caraminal is een dorp met niet al te veel winkels. Uitsluitend het hoogst noodzakelijke kun je hier vinden. Vandaag is het markt en die is dan ook erg uitgebreid. Het lijkt wel of iedereen uit de omgeving is uitgerukt en er is geen parkeerplaats meer vrij. We hebben zelfs jeep achtige auto's geparkeerd zien staan over stenen broodjes heen. Zebra paden en stoepen staan vol. Ook een weg met doorgetrokken gele stoeprand staat vol met auto's.
Komende dagen zullen we ook de voorraad maar aanvullen, zodat we echt helemaal klaar liggen om bij een goed weerraam direct de Golf van Biskaje over te steken.
Als we dat stuk gehad hebben, voelt het alsof we al thuis zijn, want op dat water hebben we de afgelopen 40 jaar gezeild.

0 reacties:

Een reactie posten