zondag 17 mei 2015

Windkracht 6 en 28 graden

De voorspelling voor gisteren en afgelopen nacht was een noordelijke wind van 12 tot 16 knopen. De instrumenten heb ik aan laten staan en bij de vlagen heb ik de windmeter regelmatig op 28 tot 31 knopen zien staan. Voor de komende 10 dagen staat er regelmatig een 6 en een 7 in de voorspelling. Als hier dan nog de golfhoogte naast gelegd wordt dan denk ik dat we nog wel even in deze Ria zullen blijven. Misschien komt er ergens nog een gaatje. We wilden onze gast in Muros afzetten maar dat zit er niet meer in. Vandaag zijn we dan ook maar naar Vilagarcia gevaren omdat daar een treinstation zit met een directe verbinding naar Santiago de Compestela. Vilagarcia ligt schuin tegenover A Proba do Carraminal en het was wind op kop. We hebben niet gezeild en zijn op de motor gegaan. Achter het roer wel met een vest aan maar zodra we in de haven aankwamen was het erg heet en ging de bimini op.
Morgen gaan we met de bus naar Cambados. We hebben gehoord dat dit een oud stadje is en zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Op de heenweg zat dit er niet in.
Dinsdag nemen we dan afscheid van onze opstapper en zullen we vermoedelijk terugvaren naar A Proba do Carraminal om klaar te liggen voor een volgend weerraam.

0 reacties:

Een reactie posten