zaterdag 28 juni 2014

Terug in de haven van La Coruna

Na vier dagen voor anker te hebben gelegen aan het strand hebben we gisteren de keus gemaakt om gezien de verwachting voor de nacht van vrijdag op zaterdag terug naar de haven te gaan.
Geen verkeerde beslissing de wind heeft hier vannacht alle richtingen gehad met kracht 4 tot 6 met verschil van richting van 180 graden. Dan lig je echt niet prettig achter je anker.
Vanaf de ankerplaats ben ik ook met de bijboot naar de haven gevaren om deze achter te laten bij de kinderen die nog aan het bijkomen waren van de oversteek. De stad in en wat boodschappen gedaan. Toen Dylano met de bijboot als loge voor twee dagen meegenomen aan boord. Een heel avontuur want je moet toch de baai helemaal oversteken. Tijdens deze oversteek kwam er een visser binnenlopen maar die had voor zijn boeg een dolfijn zwemmen die tot twee maal toe een duik nam. Dat blijft een mooi gezicht.
De kinderen zijn een dag later ook voor het strand komen liggen.
Terug in de haven komt de Carpe Diem van Joop de haven binnenlopen. Leuk om ook weer een bekende tegen te komen. Hij is op weg naar de Balearen en gaat dus vermoedelijk de Pimentao en de Go tegenkomen.
Nu even wachten op mijn nieuw bezoek dat dinsdag met het vliegtuig komt. Ik kijk er al wel naar uit.

0 reacties:

Een reactie posten