vrijdag 13 juni 2014

Waar blijft de wind

Vandaag van Dover naar Eastbourne gevaren. Tot nog toe zijn het prachtige dagen en vraag je je af waarom we zover naar het zuiden varen. We weten dat, dat niet zo blijft en dat we het getroffen hebben met de start. We hebben veel zon en goede temperaturen maar helaas (te) weinig wind.
De gribfiles geven zuidelijker een stabiel beeld en goed te bezeilen gebied.
Vandaag gaan we bekijken of we morgen niet voor een lang traject zullen gaan. Dan werkt de ais wel maar berichten zullen er dan even niet volgen omdat we geen internet aan boord hebben.
Vandaag gaan we naar de Asda voor noodzakelijke levensbehoefte (en internet).
Vorig jaar de ais gekoppeld aan de plotter maar de richting die de schepen voeren kwam verkeerd over op de plotter. Ik denken dat ik het verkeerd aangesloten had maar met een software update van de plotter is het probleem getakeld en wordt de vaarrichting juist weergegeven.
Vandaag een poging ondernomen om makreel te vangen met een parvaan. We hebben er maar een weten te vangen en dan nog heel klein ook. Vermoedelijk was hij zijn familie kwijt maar nu is zijn familie hem kwijt. Hij was echt te klein voor ons dus maar gevoerd aan de meeuwen.

0 reacties:

Een reactie posten