vrijdag 20 juni 2014

Verslag van een oversteek 2

We besluiten om hier nog een dag te blijven liggen. Slapen goed uit en repareren de wagens van de zeillatten. Ondanks de windkracht 6 NE buiten liggen we in deze baai fantastisch. We slingeren achter onze mooring maar binnen merk je er helemaal niets van. Het is alsof je in een haven aan de steiger ligt.
De weerberichten zijn nog steeds in overeenstemming met de 3 dagen geleden binnengehaalde gribfiles en weerkaartjes. We maken ons klaar voor de volgende oversteek.
Van Ile D'Ouessant naar La Coruna. Inhet begin gaat het wat moeizaam met de wind maar gaande weg wordt het beter we lopen zelfs momenten tussen de 8 en 8,5 kn.
De zee is erg wreed en hobbelig slapen valt tegen want er zitten van die kurkentrekkers tussen. Goed dat we die rustdag genomen hebben. We pakken om de beurt zoveel mogelijk rust momenten. Er wordt een onweer met regen voorspeld maar daar hebben wij slechts enkele druppels van gezien. Net voordat we de nacht ingaan worden we getrakteerd op een school dolfijntjes. (Voor de kenner bruinvissen).
Op het vorige traject hadden we etmalen van 136 en 138 zm dat lijkt ons een goede maatstaf voor het komende traject om aan te houden en niet bij nacht aan te komen.
Terugkomend op het continentaal plat valt de wind weg naar 2,2 knopen en moet de motor het overnemen. We worden geteisterd door honderden kleine vliegjes.
We hebben nu etmalen van 147 en 153 zm.
Het eerste traject was 300,1 zm en doet tweede 371 zm.
In totaal hebben we in 12 dagen 875,6 zm afgelegd. Het was de bedoeling om wat meer tussenstops te maken maar we waren er beide over eens dat je je kansen met het weer moet pakken en dan maar wat eerder dan gepland aan te komen.
Door de twee trajecten achterelkaar te nemen zijn we wel door onze (vers) brood voorraad. We spreken de voorgebakken broodjes voor in de oven (wonderpan ivm beperkter gasverbruik) maar aan. Als beleg de laatste twee eieren.
In Eastbourne hebben we afscheid van onze kinderen genomen. Zij hebben een tussenstop gemaakt in Cherbourg. De avond voor ons vertrek lagen zij voor Guernsey. Ik hoop voor hen dat de zee wat gekalmeerd is want anders hebben ze het heel slecht met twee kinderen. Benieuwd wanneer zij in La Coruna aankomen.

1 reacties:

glukje zei

hoi hoi schipper

nu zie ik pas je berichten op deze site staan . Je bent nu ondertussen in La Coruna en wacht daar op de Tofino. We vinden het leuk om jullie reis te volgen en doen dat ook met zijn alle.
Geniet nu van de tijd met elkaar daar en succes met e verdere reis. Een behouden vaart., liefs ons

Een reactie posten