donderdag 14 augustus 2014

Een heel ander Spanje

Vanuit Ria de Arousa zijn we heerlijk naar FIA de Pontevedre gezeild en ons anker uitgeworpen bij Sanxenxo.
Na de mooie pittoreske dorpjes zijn we terecht gekomen in het toeristische Spanje met een bomvol strand. Grote hotels en enorm veel flats. Het Scheveningen van Spanje. Om ons heen vaart met enige regelmaat een speedboot met klanten voor een parasailtochtje. Dan weer een race monster waar je voor een paar euro even mee mag varen om over het water te vliegen in plaats van de varen. In deze boten zitten de betalende gasten allemaal vastgebonden op stoeltjes want het risico is te groot als er een uitvalt.
We lagen hier niet bepaald rustig want naast deze herrie heden we ook last van de discotheekmuziek van de diverse discotheken aan de haven. In de haven van Sanxenxo moet je dus echt niet voor je rust gaan liggen. Als je daar dan ook de deining van de oceaan bij neemt was een nacht voor ons meer dan genoeg.
Een van de speedboten ging zelfs over mijn ankerboei en viel even stil daarna voer hij verder.
Bij het ophalen van het anker bleek er een hap uit het plastic van 4mm gaan ongeveer 15 bij 5 cm te zijn. Voor mijn gevoel moet er ook schade zijn aan de schroef van zijn buitenboormotor.
Vandaag direct door gevaren naar Combarro. Hier liggen we heerlijk beschut op 5 meter diepte en zullen we vermoedelijk weer een paar dagen blijven liggen want de verwachtingen zijn 6 no met uitschieters naar 7 in het zuid oosten van Finisterre en daar vallen we nog onder. Met deze wind en de nodige zon blijft de energievoorziening mooi op pijl en zijn we selfsupporting.

0 reacties:

Een reactie posten