maandag 4 augustus 2014

A Pobra Do Caraminal

Ankeren is een stuk makkelijker geworden nu je het meer doet. Ook het vertrouwen in het ankeren is beter. Vroeger sliep ik slecht tijdens een nachtje ankeren maar dat is gelukkig beter nu. Wel moet je rekening houden met de windrichting en als de wind draait soms ook een andere ankerplek zoeken. Na twee dagen bij Escarabote gelegen te hebben ging de wind uit een andere hoek waaien en hebben we derhalve ook een andere baai opgezocht. 1 1/2 zm verder bij A Proba Do Caraminal. Aan het strand zit ook de Gadis een grote supermarkt. Makkelijk om in de ochtend ook vers brood te halen. Even roeien naar het strand en terug. Ik haal dan ookvoor de TOFINO brood mee en voordat ik in de bijboot zit hoor ik dan al roepen " opa kom je, ik wil mee". Vissers komen nogal hard voorbij gevaren maar sinds gisteren niet meer omdat er een erg grote catamaran heeft geankerd (moet hij wel want kan niet in de haven). Het vrijboord is minimaal 2 meter hoog en er zit drie man personeel op.
Nu varen de vissers er een rondje omheen in een slakkengang om de boot te bekijken.
Heeft voor ons dus ook voordelen als er z'n grote boot bij je in de buurt ligt.
Gisteren hebben we een bergwandeling gemaakt dat uitkwam bij een aantal watervalletjes en een natuurlijke kleine zwembaden. Erg mooi en net alsof je in Oostenrijk bent. Dan waan je je niet meer in Spanje tot op het moment dat je terug gaat lopen. De temperatuur maakt dat je gelijk weer weet dat je in Spanje zit. De foto's komen nog op de site maar dan moet ik goed internet hebben en electra om de foto's te verkleinen en van het toestel via de laptop op de site te zetten.
Vanmiddag de romp aan een zijde maar eens gepoetst en een handwasje gedaan. Morgen de andere zijde maar. Van horen zeggen moet Rianxo ook erg mooi zijn en dat zal zodra de wind meezit ons volgende doel zijn. Dat ligt dan weer ongeveer 1 zm de Ria in. Omdat we pas 14 september in Lissabon hoeven te zijn blijven we nog even relaxt hangen in de Ria.

0 reacties:

Een reactie posten