dinsdag 12 augustus 2014

Foutje

Na enkele dagen regen hadden we gisteren weer een mooie dag met veel zon en een goed strandgehalte. Uiteindelijk liggen we weer op een plaats waar we al eerder hebben gelegen. Voor een mooi strand. Hier zijn uiteindelijk 6 Nederlandse boten samengekomen om ervaringen uit te wisselen en even bij te kletsen want dat we elkaar ergens op de route weer gaan tegenkomen is haast wel zeker. Gezien de mooie dag spraken we af om begin van de avond met z'n allen naar het strand te varen en daar te bbq'en. Zo gezegd zo gedaan. 6 bijboten op het strand. Bootjes aan de waterlijn achter gelaten want een paar uur later zou het eb zijn.
Dat mooie strand werd wel erg veel groter in verband met springtij. Op zich niet zo erg maar dat mooie strand liet nu een partij stenen aan de waterlijn zien waar je niet blij van wordt.
Och, dachten we, dan tillen een paar kerels elk bootje even op om het een honderd meter verderop weer in het water te leggen. Dat leek een goed plan totdat bleek dat de stenen zo scherp waren en iemand een snee in zijn voet kreeg (die later gehecht is met 7 hechtingen) dat we dat plan hebben laten varen. De bootjes slepen over deze stenen is ook niet goed voor de bodem dus moesten we wachten tot het water weer hoog genoeg was. Hierdoor konden we pas rond 2 uur richting boot roeien of motoren.
Vandaag een regenachtige dag zodat iedereen kan uitslapen.
Volgende keer toch iets beter op het tij en de gesteldheid van de waterlijn letten.
Een goede les voor ons allen.

0 reacties:

Een reactie posten