zaterdag 11 oktober 2014

Het weer is niet te vertrouwen.

Helaas klopt dit jaar niets van de weersvoorspellingen. We hebben dat met diverse tochten al ondervonden. De tocht van Cascais naar Lagos was daar een duidelijk voorbeeld van. Er was noordelijke wind voorspeld en we hadden een zuidelijke wind. Onderweg hebben we nog een weerbericht opgevraagd dat aangaf dat we noordelijke wind zouden moeten hebben terwijl het precies uit een andere richting kwam.
Nu moeten we een wat langere tocht plannen van drie dagen naar Marokko of 6 a 7 dagen en in een keer door naar de Canarische eilanden. Voor beide tochten is het weerbeeld ons niet gunstig gestemd. Eerst krijgen we veel wind uit de verkeerde richting (zuid) en dan met een deining uit het noord westen die nog enkele dagen na de vele wind aanhoudt. Zoals het er nu uitziet liggen we de komende week nog wel in Lagos.
Portimao 6.5 zm, Villamoura 31 zm of Faro 45 zm kunnen met de zuidelijke wind nog goed aangelopen worden maar maken qua zeemijlen niets uit voor het verloop van de langere tocht. Om uit te klaren uit Europa moeten we dat hier of in Portimao te doen. Of dat ook in Villamoura kan weten we niet.
Vermoedelijk blijven we hier maar liggen.

0 reacties:

Een reactie posten