donderdag 16 oktober 2014

Vervolg van de tocht

De haven komt steeds voller te liggen met boten die naar het zuiden willen. Vermoedelijk is het in Villamoura en Faro hetzelfde. Vanaf vandaag gaat de swell afnemen. Deze is nu tussen de 4 en 6 meter. Nu nog de juiste wind oppakken. Zondag lijkt er weer een weer raam te zijn. Onze ogen zijn elke ochtend gericht op het nieuwe weerbericht of het ook zo blijft. Het aanlopen van Marrokko laten we maar schieten want we willen begin november ergens de Canarische Eilanden aanlopen. Daarnaast zijn er een paar van de Nederlandse schepen naar Rabat gevaren maar mogen de haven niet uit. Een van de Nederlandse boten is het nog gelukt om maandag in de twee uur dat de haven nog open was naar binnen te komen. Dinsdag is de haven voor in en uitgaand verkeer gesloten. Vooralsnog is de haven gesloten tot na het komende weekend.
Voor de haven ligt een bar (zandbank) waardoor je er alleen met hoogwater naar binnen kunt lopen. Door de swell ontstaan er boven de bar extra hoge golven en flinke dalen dalen waardoor over de bar varen met swell gevaarlijk is geworden en dus besluiten de havenautoriteiten tot het geheel sluiten van de haven.
Alvorens te vertrekken zal ik nog een blog plaatsen want dan zal het een dag of 6/7 stil zijn.

2 reacties:

glukje zei

Hoi schippers

wat een gedoe en wij maar denken dat alles vanzelf gaat. Succes en wij zullen duimen dat het goed verloopt alvast tot aan de canarische eilanden toi toi toi liefs ons knuffel voor the kids. Voor hun is het ook een hele ervaring zeker nu opa steeds bij hun op de boot is


Unknown zei

Leuk stuk in t Rooipeerd. Met die stofzuiger bij Madeira wordt het voorlopig geen go, wel? Inderdaad vreemd weer maar het is hier dan ook zomers.

Een reactie posten