maandag 20 oktober 2014

Terug in Lagos

We wisten dat we last van de golven zouden krijgen maar de verwachting was ook dat er wind uit het oosten zou komen 4 tot 5 bfr en af en toe 6 a 7 bfr. De eerste twee uur hadden we nog de beschutting van Cabo Sao Vicente. Dat stuk hadden we ook nog een lekkere wind. Zodra we buiten de kaap waren werd ook de wind minder en hebben we het nog twee uur aangekeken. Na het eerste uur kwam de eerste met zeeziekte drie kwartier laten nummer twee, vijf minuten later nummer drie. Toen besloten we om te draaien en na het omdraaien volgen nummer vier en vijf.
Maar 4 uur varen naar een nieuwe bestemming betekend ook 4 uur terugvaren. Helaas viel tegen de windverwachting in de wind helemaal weg en moesten we op de motor terug. Na 8 uur varen liggen we dus weer in Lagos en gaan we wachten op betere omstandigheden.
Inmiddels vernomen dat de Volvo Ocean ook gestart is en dat de bemanningen van de diverse deelnemende schepen het zwaar hebben. Niet alleen het klappen op de golven maar ook de vele en onvoorspelbare windveranderingen in sterkte en richting maken veel zeilwissels noodzakelijk en dat betekent dat ze niet aan rust toekomen. Het eerste traject wordt daarmede een uithoudingsslag.
Zodra we weer een mogelijkheid zien komen we uiteraard op de blog daar op terug.

1 reacties:

Anoniem zei

Er ligt toch een flink laag oostelijk van jullie. Het weer is behoorlijk van slag. Is een week je wachten een probleem?

Een reactie posten