woensdag 29 april 2015

Spaanse douane aan boord.

Na een kleine 300 zm ligt ARVID in de baai van Baiona te Spanje. Onderweg waren we al tot de conclusie gekomen dat het nog winter is in Portugal. In Spanje is het niet veel anders. Havens waren leeg en stranden zijn nog niet schoongemaakt. Iets wat in de zomer dagelijks gedaan wordt. We moesten wel vroeg in het jaar vertrekken want we willen in het juiste seizoen door de golf van Biskaje varen. In Portugal hebben we geen douane gezien maar hier kwamen ze gisteren langs. Nu is er een mooi platform achter de boot waarvandaan je goed in en uit een bijboot kunt stappen. Nou denk maar niet dat ze daar gebruik van wilden maken. De zwarte rubberen boot wordt langszij gelegd en aan de railing willen ze zich aan boord trekken om de ruim 1,5 meter te overbruggen. Dat vond ik toch wel iets te ver gaan en maak het poortje in de railing aan de zijkant open. Drie van de vier komen aan boord en vullen de papieren in. Als ik vermeld van Lissabon af te komen en niet van het Caribisch Gebied blijft het bij invullen van formulieren. Na 20 minuten vertrekken ze weer.
Nu was de boot in Lissabon keurig gepoetst en blonk de romp weer. Na een bezoek van de douane staan er een paar flinke zwarte rubber strepen op en kan ik weer aan het poetsen.
Daar krijg ik hier de tijd nog wel voor want het weerbeeld voor de komende week is veel wind en veel golfslag. ARVID blijft nog wel even in deze Ria.
Het bewerken van de foto's lukt niet echt zodat deze niet zijn bijgewerkt.

0 reacties:

Een reactie posten