dinsdag 15 juli 2014

Nieuwe ankerplaats

Vanmorgen zijn we uit Sardineiro vertrokken. Anderhalf uur gezeild en toen een half uur de motor aan gehad. Er kwam een beetje wind en hebben direct de genua weer gezet. Toen de wind weer zwakker werd de genua verruild voor de halfwinder. Die hebben we vier keer gehesen en uiteindelijk aan dek gelegd, de hoes eraf en alle draaiingen eruit gehaald. Daarna gezet waardoor we weer een 3 tal knopen konden varen. Zodra we de rotsen en ondiepten voor de ingang voorbij zijn en de Ria de Muros binnen lopen halen we hem binnen en vervangen de halfwinder weer voor de genua. Na een half uur valt de wind tussen de bergen helemaal weg en gaan we het laatste half uur met de motor naar de ankerplaats. Onderweg hebben we nog geprobeerd om vis te vangen. Helaas geen beet. Het is de warmste dag tot nog toe en we zijn blij onder de bimini te kunnen zitten. Er liggen een 15 tal boten voor anker.
Volgens de info blijk je in de haven niet zo rustig te liggen door de vele vissersboten die af en aan varen en meestal wegvaren op tijden dat wij nog in bed liggen.
Begin van de avond komt de plaatselijke bevolking van het weer genieten. Een open zeilboot met een gaffeltuig, maar met een aparte snit van het zeil, is lekker aan het toeren. Met een motorboot en een groot stuk piepschuim dat als waterski dienst doet, wordt gekeken wie het langst er op kan blijven staan.
We liggen weer tussen de bergen maar deze baai is beter beschermd tegen de deining van de zee. Het is meer een inham in de baai. Het gebied is ook bevolkter. De baai leeft meer.
We liggen tussen de bergen met veel bossen in en rond de baai verschillende dorpjes.
Hier is wel meer te doen dan in de vorige baai. Morgen is het een feestdag en dat houdt in dat er vanavond muziek is die dan tot morgenvroeg 6.00 uur gaat duren. Begin van de avond galmde het al over de baai. Ben benieuwd of we goed slapen vannacht.
We gaan nog even zwemmen om af te koelen. Morgen gaan we al vroeg met de bijboot naar het dorpje. We weten alleen nog niet waar we de bijboot kunnen achterlaten.

0 reacties:

Een reactie posten