maandag 7 juli 2014

Ria de Camarinas

Vandaag zijn we aangekomen in Ria de Camarinas. We liggen helemaal achteraan in de Ria tegen het strand aan. Aan de ene kant het dorp met de haven en aan de andere kant strandjes met veel bossen. Midden in de natuur.
We hadden de planning om twee dagen te ankeren in een baai vlak bij La Coruna maar na een nacht hebben we na ontvangst van een weer update besloten de tweede nacht toch maar in de haven te gaan liggen. Gaf ons met Biancatje gelijk de mogelijkheid om het WK voetballen Nederland Costa Rica te gaan kijken. Met Gerda en Jack van de Abel Tasman en opstappers. Jack wist een kroeg waar we het voetballen konden gaan kijken. Wij een drankje besteld en wachten. Een paar minuten over tien nog geen voetballen. Toen kwam de aap uit de mouw het kwam op een betaalde zender en die hadden ze niet. Wij naar een andere kroeg waar het wel op stond en een aantal Spanjaarden al naar de wedstrijd aan het kijken waren. Nu de Spanjaarden van ons verloren hadden waren ze voor de Costaricanen. Nu hadden we twee kampen. Wel sportief dat ze ons na afloop van de wedstrijd kwamen feliciteren.
Na de wedstrijd wij naar de boot terug en met z'n drieën onder TOFINO's paraplu want het regenen was echt begonnen.
Achteraf een verstandige keus dat we de haven zijn ingegaan want midden in de nacht draaide de wind van zw naar n / nw flinke kracht, het aangekondigde onweer hebben we niet gehad wel heel veel regen. Het zou twee dagen licht waaien maar dan een paar dagen weer veel wind geven. Dus het was zondag vroeg op en met de laatste regen vertrekken. Het was een zeer onstuimige tocht. We wilden een tussenstop in Ria de Corme maken maar dan zou het de dag erop nog onstuimiger worden. In de Golf van Biskaje waait het al een paar dagen flink hard en dan krijg je het opbouwen van golven die met de dag groter worden en door de noorden wind op de Spaanse kust afkomen. Om deze redenen liggen ook diverse vertrekkers nog steeds aan de Engelse kust te wachten om de Golf van Biskaje te kunnen oversteken. We hebben wel gezeild maar het was berg en dal. Het ene moment zag je een boot in de buurt en het andere moment zag je niets anders dan water. Wel leuk dat je toch weer dolfijnen tegenkomt. Dat blijft leuk en maakt wel eea goed. Morgen het dorp maar eens gaan verkennen met de bijboot.

0 reacties:

Een reactie posten