zaterdag 19 juli 2014

Wat een dag?

Wat een mooie dag had moeten worden liep iets anders dan verwacht.
De opblaasbare bodem van de bijboot was kapot gegaan. Omdat die onder hoge druk wordt opgeblazen kan het volgens mij niet zo even geplakt worden.
Als je regelmatig voor anker gaat heb je wel een bijboot nodig. Onze kinderen zijn erg behulpzaam geweest om ons op te halen en aan de kant te brengen, maar dat kan natuurlijk zo niet blijven. De bijboot zonder de opgeblazen bodem is niet stabiel genoeg (vergelijk het maar met een plastic zak op het water waar je op gaat staan). Er moet naar een alternatief uitgekeken worden. Nou dacht ik och, waarom geen houten vlonder, maak ik dan toch zelf even.
Gisteren in Muros van de ene winkel naar de andere om een stuk hout of wat planken te kopen. Nou vergeet het maar. En ook niet in de omliggende dorpen. Toen hebben we het plan opgepakt om naar Santiago de Compostela te gaan met de bus. Wij hebben naar een bushalte met vertrektijden gezocht, maar niet gevonden. Na vragen bleek de bus net voor de haven te stoppen op een plaats waar op de weg "bus" staat. Vandaag dus naar Santiago met de bus. Zou toch geen mooie dag worden met regen. Weer met bijboot weggebracht maar onderweg zo nat geworden (niet door de regen, maar door de golven) dat we terug moesten voor droge kleren. Uiteindelijk in de bus en na een mooie rit van 50 minuten langs de gehele Ria in Santiago aangekomen. Kop koffie gedronken en op weg naar een Brico (soort Gamma). Onderweg nog even door een El Corte Ingles (a la V&D). Om twee uur bij de Brico aangekomen was deze echter gesloten. Bij de buurman een plaatselijk eetcafé gevraagd of en zo ja hoe laat deze open zou gaan. Vier uur. Weer wat gedronken en nog wat rond gelopen tot 16.00 uur. Wij naar binnen en alles gezien wat de Gamma ook heeft, behalve hout. Vragen en tot de ontdekking gekomen dat je aan de andere kant van de stad moet zijn bij een timmerman. Die had geen houten planken van de dikte die ik ongeveer wilde hebben. Hij kon niets voor ons doen. In de hal rondgelopen en meubelplaat zien staan. Dat maar laten zagen en gekocht. Met een paar lagen lak moet dat een vlonder kunnen worden. Toen naar het busstation waar de bus van 17.00 uur net weg was. Wachten tot 18.15 en de bus weer in. Laten we nou de bus hebben genomen met de toeristische route die alle dorpen afging waardoor we 2 uur over de rit gedaan hebben. De hele dag geen regen gezien, alleen maar een paar druppels. En in Muros goot het eruit. Naar de bakker voor een brood en daar een grote zak gekregen om het hout tegen de regen te beschermen. Spanjaarden zijn erg vriendelijke mensen. Om 21.00 uur terug op de boot en gegeten. Tijdens de tocht met de bijboot regende het nog een beetje, maar goed en wel op de boot valt het er weer lekker uit. We hadden het koud gekregen en hebben zelfs even de kachel aan gehad. Morgen maar beginnen met de vlonder.

0 reacties:

Een reactie posten