donderdag 18 september 2014

Hoeveel geluk kun je hebben.

Tonny een vriendin die bij ons verblijft op dit moment heeft het geluk op de proef gesteld.
We zitten met ons drieën in de gele tram lijn 28 een. Een aanrader die je als toerist niet mag overslaan. Los van het zeer ouderwetse trammetje komt deze op mooie plekken die het bezichtigen waard zijn alsmede in zeer smalle straatjes met op sommige plekken nauwelijks 10 cm van een huis of hoek af. Hang beslist niet buiten het raam om een foto te maken want dat is met gevaar voor eigen leven.
Deze trammetjes zijn druk en er wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers. Tonny stopt de portomonai in een vakje naast haar fototoestel in de daarvoor bestemde tas. Op een gegeven moment ontdekt ze dat hij weg is en roept dit verschrikt naar ons. Omstanders valt dit op en een vrouw zegt "ik heb het niet gedaan kijk maar in mijn tas" en begint de tas uit te ruimen. Wij slaan hier geen acht op en doen dit met een handgebaar af. Op het moment dat de tram wil stilstaan willen wij de trambestuurder waarschuwen dat de deuren nog even dicht blijven. Op dat moment zegt een Portugees iets tegen een man en de portomonai wordt terug op de bank geworpen en man en vrouw verdwijnen onmiddellijk uit de gestopte tram nadat de deuren zijn geopend. Zij hoorden duidelijk samen en de vrouw moest voor de afleiding zorgen. Er was nog niets uit gestolen maar dat was een fractie of we waren te laat geweest.
Achteraf gezien heeft ze het heel snel ontdekt en hadden de dieven nog geen kans gezien er iets uit te halen of er mee weg te komen.

0 reacties:

Een reactie posten