vrijdag 5 september 2014

Waar is de Portugese noord

In dit jaargetijde staat normaal een constante noordelijke wind. Om vaan noord naar zuid te gaan is dat mooi meegenomen. Helaas hebben we daar nog niet volop van kunnen genieten. Van Baiona naar VIana Do Castelo hadden we noordelijke wind en konden we heerlijk zeilen. Daarna was het half zeilen en de andere helft de motor gebruiken. Van Povoa de Varzim naar Leixoes hebben helaas ook weer moeten motoren. Nu staat er voor de komende week veel zuidelijke wind op het programma. Vandaag was er nog een. Mogelijkheid om de komende 100 zm te overbruggen maar het zat vanmorgen zo,dicht van de mist dat de havenuitgang niet zichtbaar was. We zijn dus terug naar bed gegaan en mogelijk komt er zondag nog een mogelijkheid. Anders zullen we hier nog een paar dagen langer moeten blijven. Ons bezoek in Lissabon zal dan naar ons moeten komen. Nou we zullen zien.
Gedurende de dagen dat we in Povoa de Varzim hebben gelegen zijn we met de metro naar Porto geweest. Dat was zeker de moeite waard. Uiteraard hebben we de brug van Eifel gezien. Een kleiner exemplaar hadden we ook al gezien in Viana Do Castelo. Naast oude historische gebouwen zie je ook veel armoede. De foto's die volgen spreken boekdelen.

1 reacties:

glukje zei

He broer
nu snap ik je mail over portugal. Hopelijk veranderd het weer snel en kunnen jullie op tijd in lissabon zijn..
succes en sterkte wij duimen voor jullie. En geniet van het bezoek
daar. Voor ons is dat geen haalbare kaart als je nog moet werken al zouden we het wel heel gaaf vinden. Misschien een andere keer. Liefs



Een reactie posten